فوت و فن بارداری

هفته هشتم بارداری

جنین در هفته هشتم بارداری

هفته هشتم بارداری

در هفته هشتم از بارداری هفته به هفته تغییراتی در شما ایجاد شده است؛ تغییرات بدنی، هورمونی، عاطفی و ... که شما را به سمت مادر شدن می‌برد. هفته هشتم و ماه دوم بارداری زمانی حیاتی به حساب می‌آید، زیرا زمانی است که شما می‌توانید صدای ضربان قلب جنین را بشنوید و آزمایش‌هایی در تایید بارداری سالم انجام دهید. شما باید بدانید در ادامه بارداری به چه نکاتی باید توجه داشته باشید و چطور این دوران طلایی را به سلامت طی کنید. ما به شما می‌گوییم در هفته هشتم بارداری حواس‌تان به چه چیزهایی باید باشد!

وضعیت جنین در هفته هشتم بارداری 

اندازه جنین در هفته هشتم بارداری در حدود اندازه یک لوبیا قرمز است. او مرتب حرکت می‌کند و تغییر مکان می‌دهد. هرچند شما تا چند هفته دیگر هم نمی‌توانید حرکت‌های او را در داخل رحم خود حس کنید اما اگر می‌توانستید تصاویر جنین در هفته هشتم بارداری را ببیندید، متوجه می‌شدید دنبالچه جنینی او در حال ناپدید شدن است و پلک‌های او تقریبا به‌طور کامل چشم‌هایش را می‌پوشانند. هرچند هنوز هم پرده نازکی بین انگشت‌های پا و دست او وجود دارد، اما این انگشت‌ها در حال بزرگ شدن هستند.
بازوهای او بزرگ‌تر شده‌اند و دست‌های او از مچ خم‌شده و به ‌طرف قلبش قرارگرفته‌اند. مفصل زانوهای او شکل‌گرفته‌اند و احتمالا پاهای او به‌اندازه‌ای بزرگ‌شده‌اند که بتوانند در جلوی بدن او به یکدیگر برخورد کنند.
با صاف شدن بدن، سر او صاف‌تر و عمودی‌تر می‌ایستد. مجاری تنفسی از حلق تا بخش‌های ریه در حال رشد او کشیده شده‌اند. هرکدام از سلول‌های عصبی مغز او هم شاخه‌هایی ایجاد می‌کنند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و اعصاب ابتدایی را ایجاد کنند.
هرچند ممکن است شما دائما درباره جنسیت کودک خود فکر کنید، اما در هفته هشتم بارداری اندام‌های تناسلی او آن‌قدر رشد نکرده‌اند که جنسیت او را نشان دهند. هرچند شاید دلتان بخواهد روش های تعیین جنسیت خانگی را امتحان کنید.

قد: 1.6 سانتی‌متر
وزن: 1 گرم 

وضعیت مادر در هفته هشتم بارداری 

وزن شما در هشتمین هفته بارداری احتمالا چندان افزایش پیدا نکرده است، اما مسلما برخی اندام‌های شما (مثل سینه‌ها) در حال رشد هستند. شما به‌زودی به سوتین‌های بزرگ‌تری نیاز خواهید داشت. همچنین ممکن است اندازه دور کمر شما نیز افزایش یابد که در این صورت مجبور خواهید شد شلوار جین دوست‌داشتنی خود را کنار بگذارید. تغییر دیگری که چندان واضح نیست، افزایش حجم خون شماست؛ در اواخر دوران حاملگی، حجم خون شما 40 تا 50 درصد بیشتر از حالت عادی خواهد بود تا نیازهای کودکتان را برآورده کند.
تغییرات هورمونی ممکن است موجب شود شما احساس خستگی یا تنبلی کنید. همچنین، نداشتن خواب خوب در شب هم یک مشکل معمول در این مرحله است، مخصوصا اگر در شب احساس ناراحتی کنید یا مجبور باشید مرتب به توالت بروید.
تهوع و استفراغ متناوب نیز انرژی شما را کاهش می‌دهد. سعی کنید بین 9 تا 10 ساعت در شب بخوابید یا اینکه در طول روز کمی استراحت کنید.
حاملگی موجب می‌شود اندام شما به‌ سرعت تغییر کند و طی هفته‌های آینده، سینه و شکم شما بزرگ‌تر شود. با بزرگ‌تر شدن جنین، خم شدن روی بشقاب برای شما سخت‌تر خواهد شد. پس مایع لکه‌بر لباس بخرید تا برای اتفاقات آتی آماده‌باشید!

در هفته هشتم بارداری چی بخوریم؟ 

آهن یکی از مواد معدنی است که برای ساخت گلبول‌های قرمز خون ضروری است و وقتی باردار می‌شوید بدنتان به آهن دو برابری نیاز دارد. بدون آهن کافی شما دچار کم‌خونی و فقر آهن می‌شوید. هرچند سه ماهه اول بارداری کمبود آهن ایجاد نمی شود و در سه ماهه دوم با توجه به افزایش حجم خون کم خونی ایجاد می‌شود و نیاز به مصرف مکمل است در سه ماهه اول فقط اسید فولیک است.
برای جذب و دریافت آهن در وعده‌های غذایی خود به طور کلی غذاهای حاوی آهن مانند: گوشت قرمز لخم، ماهی، مرغ، خشکبار، اسفناج، لوبیا و غلات غنی‌شده با آهن بخورید. از آنجا که ویتامین‌ها جذب آهن را بیشتر می‌کنند، غذاهای حاوی ویتامین C مثل آب‌پرتقال یا توت‌فرنگی در کنار غذاهای غیر آهن مصرف کنید.
وقت‌هایی که قادر به خوردن هستید تلاش کنید مواد مغذی بیشتری دریافت کنید، هر چند غذای مورد علاقه‌تان نباشد. دریافت پروتئین در هر وعده بیشتر از کربوهیدرات به کاهش تهوع کمک می‌کند.
قبل از خواب حتما یک میان وعده سبک بخورید چون فاصله زمانی شام تا صبحانه زیاد است و این احتمال وجود دارد که قند خونتان افت کند. پیشنهاد ما به شما مخلوط پروتئین و کربوهیدرات مانند کورنفلکس و شیر است.
در هفته هشتم بارداری استخوان‌های جنین شکل می‌گیرد و به همین دلیل می‌توانید از مواد غذایی حاوی کلسیم استفاده کنید. روزی دو عدد بادام را که منبع کلسیم است پودر کرده و با شربت عسل مخلوط کنید و بخورید زیرا کلسیم‌سازی بالایی دارد.

میوه یادتان نرود 

میوه همیشه دوست شماست زیرا حاوی ویتامین‌ها و مواد مغذی ضروری است که برای شما و جنین مفید است. میوه به ویژه زمانی که ویار بارداری دست از سر شما برنمی‌دارد می‌تواند سلامت شما را تضمین کند. بروکلی و زردآلود از جمله خوراکی‌هایی هستند که می‌توانند حال معده شما را خوب کنند.

سقط جنین در هفته هشتم بارداری 

ممکن است حالا که ماه دوم بارداری را تمام می‌کنید ترس از سقط جنین داشته باشید زیرا اغلب بارداری‌های منجر به سقط در ماه دوم بارداری یا همان هفته هشتم بارداری اتفاق می‌افتد. علت سقط ممکن است موارد گوناگونی باشد ولی اغلب به دلیل مشکلات کروموزومی در ایجاد تخمک بارور ایجاد شده و باعث می‌شود تخم به صورت طبیعی رشد نکند. اولین علامت سقط خونریزی است. اگر این اتفاق افتاد یا حتی احساس تب، ضعف یا کمر درد کردید حتما باید با پزشک مشورت کنید اما به خاطر داشته باشید که همه این علائم به این معنا نیست که شما حتما سقط را تجربه خواهید کرد چون گاهی لکه‌بینی به دلیل لانه‌گزینی بوده و کاملا طبیعی است.

علائم مهم هفته هشتم بارداری 

برخی تغییراتی که در هفته هشتم بارداری در بدن‌تان اتفاق می‌افتد با هفته‌های قبل مشابه است. شما همچنان ممکن است احساس خستگی، تهوع، سرگیجه، تکرر ادرار، ویار غذایی یا حتی نوسانات خلقی را داشته باشید. یکی از ویژگی‌های بارداری حساسیت پوست است بنابراین باید در انتخاب لباس زیر دقت کافی را داشته باشید تا پوست‌تان آسیب نبیند. با همه این احوال برخی علائم هفته هشتم بارداری عبارتند از:

  • ترشحات واژن: ترشح واژن‌ در این شرایط ممکن است به رنگ سفید و رقیق باشد. درست است که این حالت در اغلب موارد طبیعی است اما اگر مقدار زیادی ترشح به همراه بوی بد و سوزش و خارش داشتید حتما با پزشک مشورت کنید چون این احتمال وجود دارد که دچار عفونت شده باشید.
  • کابوس: بارداری در هفته هشتم حاملگی، وارد مرحله جدی خود خواهد شد. از هفته هشتم بارداری به بعد، رویاها و خواب‌های دوران بارداری غالبا شبیه فیلم‌های ترسناک هستند. تصاویر عجیب مثل صحبت کردن با حیوانات یا تصادف ماشین کاملا در این دوران عادی هستند. ترکیب هورمون‌ها و اختلالات خواب در دوران بارداری باعث می‌شوند خواب‌های طولانی و سبک‌تری نسبت به قبل داشته باشید. حتی ممکن است در مورد تولد یک نوزاد معلول یا بدون دست‌وپا خواب ببینید. این خواب‌ها از احساسات و افکار شما در طی بارداری نشات می‌گیرد و اینکه باید به‌زودی مراقب یک مخلوق کوچک و شکننده باشید.
  • گرفتگی بینی: گرفتگی بینی در این هفته و به طور کلی ماه دوم بارداری شایع است. اما نگران نباشید چون این مسئله یک راهکار ساده دارد که آن هم استفاده از یک مرطوب کننده بینی و یک بخور است.
  • ترشح بزاق: ترشح بزاق شما کم کم رو به افزایش خواهد بود که البته هیچ راهکار درمانی خاصی برای آن وجود ندارد. البته با خوردن غذاهای نشاسته‌ای ترشح بزاق افزایش خواهد داشت. با افزایش بزاق دندان‌ها بیشتر در معرض آسیب هستند بهداشت دهان و دندان خود را بیشتر رعایت کنید.
 

آزمایش های مهم یادتان نرود

در هفته هشتم بارداری حتما باید فشار خون شما اندازه‌گیری شود چون اگر فشار بالا باشد می‌تواند برای ادامه بارداری خطرناک باشد. انجام معاینه لگنی برای تایید بارداری و ارزیابی استخوان لگن یکی دیگر از کارهایی است که پزشک انجام می‌دهد. حواس‌تان باشد که هر نوع مشکل کوچک را باید با پزشک مطرح کنید چون ممکن است نیاز به مداخله داشته باشد یا یک مورد طبیعی باشد که ذهن‌تان را بی‌خود مشغول کرده است.

سونوگرافی هفته هشتم بارداری 

از آنجا که در هفته 6 تا 7 بارداری قلب تشکیل می‌شود، انجام سونوگرافی الزامی است چون باید مشخص شود قلب جنین تشکیل شده است یا خیر. برخی اوقات چون بارداری دیرتر اتفاق می‌افتد ممکن است در سونوگرافی اول قلب تشخیص داده نشده و باعث نگرانی شود. در این حالت بعد از یکی دو هفته دوباره باید سونوگرافی انجام شود تا بارداری سالم تایید شود. اگر زیر 8 هفته به صورت اتفاقی رادیوگرافی‌ انجام داده‌اید نگران نباشید چون معمولا مشکل خاصی برای جنین ایجاد نمی‌‌شود.

زندگی کارمندی در هفته هشتم بارداری 

اگر مدام بیرون از خانه کار می‌کنید، از همان ابتدای بارداری در مورد شرایط بهداشتی یا هرگونه عوامل مربوط به کار که روی شما تاثیر دارد و ادامه‌ کارتان با پزشکتان مشورت کنید.
از هفته هشت حاملگی ادامه‌ کار شما به عواملی مثل سلامت خودتان و جنین، سن بارداری‌تان، تعداد بارداری‌های پیش ‌از این و هرگونه مشکلی که قبلا در دوران بارداری داشته‌اید، بستگی دارد. از کار بیش از 8 ساعت در روز و 5 روز در هفته اجتناب کنید و از تمامی ساعات استراحت و ناهار استفاده کنید.

رابطه جنسی در هفته هشت بارداری 

از هفته 8 بارداری به بعد، لازم است مادرانی که قبلا سابقه سقط‌ جنین داشته‌اند یا در دوران بارداری مبتلا به لک بینی و خونریزی مختصر هستند، احتیاط کرده و از مقاربت جنسی تا چند روز صرف‌نظر کنند تا خطری متوجه جنین آن‌ها نشود و رابطه جنسی را با صلاحدید پزشک انجام دهند. در غیر از این موارد روابط زناشویی تا قبل از 7 ماهگی مانعی ندارد ولی بهتر است که عمل مقاربت با ملایمت و در نهایت اعتدال صورت گیرد. درباره آمیزش جنسی در دوران بارداری بیشتر بخوانید.

روی شکم نخوابید 

اگر چه که می‌دانید ارمغان بارداری داشتن شکمی بزرگ است. اما بیشتر شما اطلاعی از شل شدن عضلات شکم‌تان ندارید. این شرایط باعث جدا شدن عضلات در طول دوران بارداری می‌شود که نتیجه آن داشتن شکمی رگه‌رگه بعد از زایمان، کمردرد و ضعیف شدن لگن خاصره خواهد بود. نگران نباشید، چون به راحتی می‌توانید با حرکاتی که انجام می‌دهید از این حالت پیشگیری کرده یا حداقل آن را ضعیف‌تر کنید. وقتی به پشت دراز می‌کشید قبل از بلند شدن حتما به یک طرف بچرخید و بعد بلند شوید. هنگام دراز کشیدن هم اول به پهلو دراز بکشید و بعد طاق باز شوید. هرگونه حرکت کرانچ که در باشگاه ورزشی انجام می‌دادید را حالا باید فراموش کنید. به جای آن تمرکزتان را روی نشستن، ایستادن و به پهلو خوابیدن بدهید.

لیست کارهای مهم در هفته هشتم بارداری 

  • راه‌های بامزه برای باخبر کردن فامیل و دوستان پیدا کنید.
  • میوه خوردن را فراموش نکنید چون یکی از بهترین خوراکی‌ها برای رشد جنین است و می‌تواند تمام ویتامین‌ها و مواد مغذی را به شما برساند.
  • یک سینه بند جدید بخرید. این سینه بند می‌تواند مخصوص بعد از زایمان باشد یا فقط کمی بزرگتر از آنی باشد که دارید.
  • ورزش کگل را جزو برنامه روتین روزانه تان قرار دهید.
  • درباره آزمایش‌هایی که باید انجام دهید با پزشک مشورت کنید.

توصیه‌های مذهبی هفته هشتم بارداری 

مراقبت مادر از هشتمین هفته بارداری به بعد بسیار ضروری است. اگر دچار ضربه شوید و یا از داروهای شیمیایی زیادی استفاده کنید، احتمال آسیب‌دیدگی در دستگاه عصبی جنین بسیار بالا خواهد بود.
هم‌چنین در صورت ابتلا به سرخجه ممکن است جنین عقب‌ماندگی ذهنی پیدا کنید. توصیه می‌شود زیارت عاشورا را با صد لعن و صد سلام و دعای علقمه به مدت 40 روز بخوانید.

جنین در هفته هشتم بارداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *